Valikko Sulje

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnassa käsitellään niska-hartiaseutua, rintakehää sekä pään- ja kasvojen aluetta. Purentalihaksia käsitellään kasvojen päältä, sekä suun sisäpuolelta. Pahimmat kireydet purentalihaksista löytyvät usein juuri suusta. Suun sisäpuolelta lihakset käsitellään aina kertakäyttöiset suojakäsineet kädessä. Hoito tehdään aina pehmeästi ja pienin liikkein.

Kireällä olevat purentalihakset voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Yleisimpiä oireita ovat
pään-, hartioiden ja kasvojen säryt (usein aamuisin), epämiellyttää tunnetta kaulan pinnallisissa lihaksissa ja rintakehässä.
Leukanivelet voivat naksua, paukkua ja rahista. Hampaissa voi olla ja purenta-arkuutta ja hampaat voivat kulua ja lohkeilla.

Kiristyneet purentalihakset saattavat aiheuttaa lihasepätasapainoa kaulan- ja niskan alueelle, mikä voi muuttaa pään asentoa ja vaikuttaa näin ollen myös ryhtiin. Vastaavasti huono ryhti ja pään työntyminen eteen voivat kiristää purentalihaksia.

Narskuttelijoilla on usein ongelmia asentokontrollin kanssa. Kun pää ja leuka työntyvät eteenpäin, kaulan pinnalliset lihakset aktivoituvat. Lihasten liiallinen aktivaatio aiheuttaa huimausta ja äänentuotto-ongelmia.

Purentaelimistö mahdollistaa ruoan pureskelun ja syömisen. Lisäksi se osallistuu puhumiseen, nielemiseen ja hengittämiseen. Sillä on tärkeä merkitys ihmisen koko terveydelle.